Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Отворен 58. Сајам технике и техничких достигнућа

13. 05. 2014

На Београдском сајму потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, свечано je отворио 58. Сајам технике и техничких достигнућа.

Међу 30 домаћих научно истраживачких организација, које излажу под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Факултет техничких наука у Чачку посетиоцима сајма представља техничка и иновативна решења развијена у лабораторијама ФТН, а неколико иновација и техничких решења наставника и асистената ФТН је у конкуренцији за награђивање.

 

FTN na sajmu tehnike

 

Међународни сајам технике и техничких достигнућа који се одржава под слоганом „Корак у будућност“ најстарији је, највећи и најрепрезентативнији сајам тог профила у овом делу Европе.

На овогодишњем сајму учествује више од 500 домаћих и страних, директних и индиректних излагача и других учесника из око 20 држава, који у оквиру излагачког и стручног пратећег програма, представљају савремене технологије и иновативне производе и пројекате из области електроенергетике, електронике, аутоматизације, роботике, телекомуникација, процесне технике, логистике, материјала, енергетске ефикасности, алтернативних и обновљивих извора енергије, ICT-a, корпоративног софтвера и др.

 

sajam tehnike 2014