Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Свечани пријем 40. генерације студената

1. 10. 2014

У великом амфитеатру Факултета техничких наука  1. октобра 2014. г. уприличен је  свечани дочек 40. генерације студената, чиме је означен почетак школске 2014/2015. године.  Добродошлицу бруцошима пожелео је декан проф. др Јерослав Живанић:


- Са нестрпљењем смо ишчекивали долазак још једне генерације студената. Свима честитам положени пријемни испит и добро дошли на наш факултет. Почетак студија је почетак новог раздобља у вашем животу. Капитал овог факулетата су студенти, професори и асистенти са својим знањима и сво особље које заједно са вама чине једну породицу. Поред стеченог знања на факултету, немојте да прихватате негативне утицаје којих има као и у сваком граду. Када завршите и добијете диплому, знам да ћете изаћи као добри и племенити људи који ће добити прилику да пласирају своје знање. Ви сте од данас део велике поносне породице академске заједнице нашег факултета, рекао је декан Живанић.


Docek 2014У име руководства Града Чачка студентима прве године  обратио се  градоначелник Чачка, мр Војислав Илић и изразио  очекивање да ће нови студенти пратити и надмашити досадашње генерације дипломаца који су оставили велики траг у животу града и Србије.

- Велика ми је част да вас поздравим у име Града Чачка. Мислим да сте направили прави избор уписом на Факултет техничких наука, јер су бројни привредници, професори, менаџери са овог факултета оставили велики траг у нашем граду, Србији и шире. Сигуран сам да ће и међу вама бити успешних који ће допринети развоју свог краја и Србије. Подржавамо најбоље студенте стипендијима и надам се да ће то бити подстрек да постижете добре резултате, рекао је Илић.
 

Docek 2014

ФОТО ГАЛЕРИЈАПоруке студентима упутио је и др Алекса Маричић, професор емеритус, који је рекао да углед Факултета и читаве академске заједнице чине управо студенти са  професорима, асистентима и свим запосленима у овој установи.


Студент продекан Дејан Јевтовић поручио је младим колегама да је број присутних на свечаности највећа потврда квалитета и снаге Факултета техничких наука у Чачку и његове будућности. Верујем да ћете студирати веома кратко како би у професионалној каријери трајали што дуже. Студирање у Чачку ће вам остати у лепом сећању поручио је Јевтовић.
Бруцошима се обратио и председник Студентског парлемента Петар Вујовић који је, поред добродошлице млађим колегама, објаснио улогу Студентског парламента:

- Основна улога Студентског парламента је заштита права, интереса студената ФТН као и унапређење квалитета студија и студентског стандарда.Студенте су поздравили и представница Студентског центра Касија Вукајловић и директор Високе школе техничких струковних студија др Дојчило Сретеновић.Након завршене свечаности за бруцоше је у холу Факултета приређен музички програм.