Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студентима ФТН представљени програми стипендирања

24. 10. 2014

На Факултету  техничких наука у Чачку представљени су програми стипендија за студенте као и могућности мобилности, стручног усавршавања у иностранству и други облици финансијске подршке студентима два факултета у Чачку. Представница Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу Милена Мијаиловић  информисала је студенте је о начинима, условима и могућностима за остваривање различитих видова финансијске подршке наводећи да је суштина реализације тих програма стицање знања и искуства у иностранству, које би студенти  применили по повратку у Србију. Представљању програма присуствовали су представници Студентског парламента ФТН и Агрономског факултета, као и студенти који су заинтересовани да конкуришу за неки од бројних понуђених програма који се реализују на сродним факултетима у Немачкој, Италији, Француској, Шведској и другим државама.

 

Центар за развој каријере је својеврсни студентски сервис који помаже и подржава студенте да у току студија користе разне облике усавршавања  са циљем да се по завршетку студија што боље представе и позиционирају  у пословном окружењу. Поред актуелних студентских програма, Милена Мијаиловић је најавила иностране програме који ће бити реализовани у наредној академској години. Такође, било је речи о мотивисању студената и доношењу одлуке о укључивању у неки од програма, условима за пријаву, роковима, потребној документацији за конкурисање.

 

Stipendije

 

У оквиру редовних активности, организовањем радионица и индивидуалних саветовања, Центар студентима Универзитета у  Крагујевцу помаже да напишу што квалитетнији CV, мотивационо писмо и да се што боље припреме за интервју са потенцијалним послодавцем. Подршка Центра за развој каријере  огледа се превасходно у благовременом информисању и саветовању о могућностима стручног усавршавања и помоћу дипломцима у креирању и реализовању њиховог каријерног плана.