Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ФАКУЛТЕТА

15. 11. 2014

Факултет техничких наука у Чачку је свечаном академијом и промоцијом дипломираних студената основних, интегрисаних академских, мастер академских, специјалистичких и магистарских студија, обележио 39 година постојања и успешног рада.

 

У школској  2013/2014.  години на ФТН-у диплому је стекло 193 студента основних студија, 45 студената је завршило интегрисане академске студије, 61 кандидат је одбранио мастер рад, а један кандидат је стекао звање специјалисте. Три кандидата су стекла академски назив магистра  техничких наука и три кандидата су одбранила докторску дисертацију.

 

Декан проф. др Јерослав Живанић  приликом обраћања осврнуо се на обележавање јубилеја 40 година постојања и до сада остварене резултате:

- Први студенти су на овом факултету уписани 10. новембра 1975. године. Данас смо већ ушли у прославу 40 година рада. ФТН је нашао место у овој држави, у овом региону, уважен је и поштован међу научном и стручном јавношћу и међу другим факултетима. Дипломирани студенти, честитам вам на часном и вредном раду да стекнете диплому коју ћете данас примити. Драге колеге, са овог факултета износите вредан капитал, а то је ваше знање.- додао је декан Живанић.

 

Dan fakulteta tehnickih nauka Dekan prof.dr Jeroslav Zivanic

 

У име Ректората Универзитета у Крагујевцу дипломцима, професорима и гостима обратио се проректор проф. др Бранислав Јеремић похваливши рад Факултета додајући да је Факултет технолошки видно напредовао. Градоначелник Чачка Војислав Илић честитао је свршеним студентима на успешно завршеном школовању, истичући да је на њима да дају свој доприос развоју државе и места у коме живе. Проф. др Зоран Лазаревић у име Електротехничког факултета у Београду подсетио је да ове високошколске установе имају успешну сарадњу, изразивши очекивање да ће та сарадња у наредном периоду бити још боља и успешнија.

 

На свечаности су награђени најбољи дипломирани студенти основних студија.

 

За дугогодишњи  допринос развоју и афирмацији Факултета техничких наука додељене су плакете проф. др Бранки Јордовић и проф. др Звонимиру Југовићу. Традиционално, Факултет је наградио запослене који су у овој високообразовној установи запослени 20 и 10 година.

 

Dan fakulteta

 

У Уметничком програму наступили су професор на ФИЛУМ-у у Крагујевцу Оливер Њего и професор Никола Рацков.


Фото галерија: Свечана академија и Свечана промоција дипломираних студената и награде најбољим студентима.