Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН едукацијом обележили Светски дан борбе против сиде

2. 12. 2014

На Факултету техничких наука у Чачку поводом обележавања 1. децембра -  Светског дана борбе против сиде одржана је интерактивна едукација за студенте о превенцији и подршци особама које живе са вирусом ХИВ-а. Едукацију је организовао Студентски парламент ФТН у сарадњи са чачанским Црвеним крстом.

 

аидс 2014

 

Предавач Иван Жаревац говорио је студентима  о ХИВ-у, актуелној епидемиолошкој ситуацији у Србији и свету, начинима како да се сачувају од евентуалног инфицирања, симптомима, лечењу и подршци особама које су заражене ХИВ-ом. У оквиру едукације приказан је документарни филм, дељени су промотивни материјали, пружене су информације о начину бесплатног тестирања на ХИВ и могућностима поверљивог саветовања.   

Према речима председника Студентског парламента ФТН Петра Вујовића, ова и сличне едукације су веома корисне за студенте у циљу подстицања здравствене културе младих  и најавио да ће у наредном периоду бити организоване трибине о болестима зависности, трговини људима и другим темама.