Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студентима ФТН представљени програми стипендирања

29. 10. 2015

На Факултету  техничких наука у Чачку представљени су програми стипендија за студенте као и могућности мобилности, стручног усавршавања у иностранству и други облици финансијске подршке студентима Факултета техничких наука у Чачку. Представница Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу Ивана Балшић информисала је студенте је о начинима, условима и могућностима за остваривање различитих видова финансијске подршке наводећи да је суштина реализације тих програма стицање знања и искуства у иностранству, које би студенти  применили по повратку у Србију.

 

Највише информација било је у вези Еразмус Мундус програма, који подразумева стипендирање студената од стране Европске уније на универзитетима у земљама чланицама Европске уније. Заједнички мастер и докторски програми организовани су од стране конзорцијума универзитета из различитих европских земаља и воде стицању заједничких или вишеструких диплома.Европска унија обезбеђује пуне стипендије за студенте земаља са којима сарађује, укључујући и Србију, за мастер и докторске студије на овим програмима.

 

 

Студенти су информисани  о плановима студија и условима студирања, као и другим појединостима које су важне  за будуће кориснике стипендија. Такође, било је речи о мотивисању студената и доношењу одлуке о укључивању у неки од програма, условима за пријаву, роковима, потребној документацији за конкурисање. Подршка Центра за развој каријере  огледа се превасходно у благовременом информисању и саветовању о могућностима стручног усавршавања и помоћу дипломцима у креирању и реализовању њиховог каријерног плана.

 

Презентација (.pdf)