Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН свечано обележио 40 година постојања и успешног рада

23. 11. 2015

У присуству бројних гостију, професора, дипломаца, у петак, 20. новембра свечаном академијом Факултет техничких наука у Чачку обележио је 40 година постојања и рада ове високошколске установе. Том приликом додељена су награде  најуспешнијим дипломираним студентима и признања локалној самоуправи, предузећима, школама и удружењима који су дугогодишњом добром сарадњом  допринели развоју и афирмацији Факултета. Промовисано је 146 дипломираних студената основних студија, 127 мастера и два магистра техничких наука (Фото галерија промоције дипломираних студената).

 

FTN 40 GODINA

Фото галерија Свечане академије

 

Студент генерације у школској 2014/2015. години је Стојан Савковић, сада дипломирани инжењер мехатронике који је у току студија остварио просечну оцену 9,86. Њему је припала награда из Фонда „Миливоје Урошевић“ која се традиционално додељује најбољем студенту.

У осврту на претходне четири године Савковић (сада студeнт на мастер студијама мехатронике)  је рекао да је воли мехатронику и да је напорним радом уз помоћ изузетних професора постигао добре резултате.

 

Nagradjeni studenti

На свечаности су награђени и најуспешнији студенти на студијским програмима: награда „Александар Аврамовић“ припала је Душану Прешићу са студијског програма Електротехничко и рачунарско инжењерство, модул: електроенергетика. Сари Поповић дипломцу Предузетничког менаџмента, Јелени Топалић најбољој на програму Инжењерски менаџмент, Стефану Мршевићу науспешнијем на Информационим технологијама и Драгани Ђоковић која је дипломирала на интегрисаним студијама Техника и информатика.

 

Свечаност поводом обележавања значајног јубилеја била је прилика да се у обраћању председник Савета ФТН проф.др Милош Радовановић са поносом осврне на историју Факултета и дипломиране студенте који деценијама својим знањем и професионалним успесима доприносе развоју Србије:

- Ово је почетак прославе јубилеја Факултета. 40 година постојања и рада једне високошколске установе је важан догађај, не само за Факултет, наш град, универзитет, већ и за српску науку, образовање и културу -  рекао је проф. Радовановић и додао да је10 година постојања једне установе важан јубилеј који даје сигурност и улива наду за будућност,  20 година је знак озбиљности, а то је и симбол пунолетства,  30 година је потврда зрелости и постојаности, а 40 година постојања је знак мудрости и највиши ниво у коме настају и сазревају најбољи и најкрупнији плодови нашег рада.- закључио је председник Савета Факултета техничких наука.

 

Predsednik Saveta

 

- Говорећи о резултатима  које је Факултет постигао у претходне четири деценије, у завршној беседи декан проф.др Јерослав Живанић је рекао да је Факултет то успео са 40 генерација својих студената који на крилима своје младости, памети и образовања носе и уздижу свој Факултет додајући да и након школовања, својим образовањем, радом, искуством, научним, стручним и друштвеним положајем, на радном месту, са својом породицом проносе име и славу овог Факултета- изјавио је декан не заборављајући да каже да уз војску младих људи, развоју Факултета доприносе генерације професора, асистената и осталог особља.

 

За допринос развоју и афирмацији Факултета на свечаности су уручене плакете и признања.

Добитници плакета:

 -Град Чачак
- Институт техничких наука  САНУ
- Електропривреда Србије Београд
- Електродистрибуција Чачак
- Рударски басен „Колубара“ Лазаревац
- Студентски центар  Чачак
- Агрономски факултет Чачак
- Висока школа техничких струковних студија Чачак

 

Добитници захвалница:

- Компанија „Слобода“ а.д. Чачак
- ХЕ „Електроморава“  Чачак
- „Електроват“ д.о.о.  Чачак
- Удружење пословних жена „Надежда Петровић“ Чачак
- Форум привредника Чачка
- Техничка школа Чачак
- Електро-саобраћајна школа „Никола Тесла“ Краљево
- Машинско- саобраћајна школа Чачак
- Гимназија Ивањица

 

Дан факултета је повод и за награђивање запослених који су ове године завршили радни век и који су у овој години навршили јубиларних 30, 20 и 10 година рада на Факултету. Културно уметнички програм свечаности употпунили су професор Никола Рацков и професор ФИЛУМ-а Оливер Њего и браћа Стефан Чегањац, студент 4.године композиције на Музичкој академији и Душан Чегањац, ученик 4. разреда средње Музичке школе, иначе друга хармоника света у својој категорији.

 

Оливер Њего, Никола Рацков и Душан Чегајац

 

Фото галерија Свечане академије