Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Стручна екскурзија студената ТИ и ЕРИ

3. 12. 2016

Студенти четврте године интегрисаних академских студија Техника и информатика и треће године основних академских студија Електротехничко и рачунарско инжењерство – модул Eлектроенергетика, крајем новембра организовано су  посетили Музеј Никола Теслe и Музеј науке и технике, а индивидуално Историјски музеј Србије и Галерију Српске академије наука и уметностиу Београду.

 

Посета Музеју Никола Тесла омогућила је студентима да прошире сазнања о животу и научним доприносима Николе Тесле и значају за савремено доба. У Музеју науке и технике студенти су, поред могућности да виде различита техничка средства и уређаје коришћене у различитим историјским периодима, у Научном центру имали прилику да виде поставку која промовише учење кроз откривање, учествовање, експериментисање и непосредан контакт са научним изазовима коришћењем интерактивних експоната. Посебно интересовање студената је поставка о Михајлу Пупину и Николи Тесли приређена у Историјском музеју Србије. У Галерији Српске академије наука и уметности студенти су погледали поставку о историјском развоју Aкадемије, која је недавно обележила 175 година постојања.

 

Стручна екскурзија за студенте Технике и информатике реализована је као део стручне праксе, а за студенте Електроенергетике представља садржај у оквиру предмета Електричне машине 2.

 

muzeji 2016