Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Машина за испитивање цеви ударом „Impact 2000“, као пројекат сарадње са привредом

25. 01. 2017

На Факултету техничких наука у Чачку у 2016. години, као резултат пројекта сарадње са привредом реализована је машина за испитивање цеви ударом Impact2000“. Ради се о сложеном мехатроничком систему за испитивање пластичних цеви на удар, према захтевима дефинисаним стандардима SRPS EN 1401-1:2009; SRPS EN 744:2008; SRPS EN 1411:2008. Испитивања дефинисана овим стандардима се не изводе повремено, већ свакодневно, јер спадају у састави део производног процеса свих врста пластичних цеви. Машина задовољава све неопходне критеријуме, како у погледу функционалности и дизајна, тако и са становишта заштите на раду, а по техничким карактеристикама не заостаје за машинама реномираних европских и светских произвођача. Ово техничко решење, од идеје до реализације, у потпуности је изведено од стране пројектног тима Факултета техничких наука у Чачку и представља својеврсни допринос ове научне институције привреди, јер на домаћем тржишту не постоји у понуди сличан уређај.

 

Инвеститор пројекта и корисник машине је предузеће „Пештан“ из Аранђеловца, а тим који је реализовао овај пројекат сачињавали су: руководилац пројекта др Иван Милићевић, доц. дипл. маш. инж. и чланови: проф. др Радомир Славковић, дипл. маш. инж., проф. др Снежана Драгићевић, дипл. маш. инж., проф. др Звонимир Југовић, дипл. маш. инж., Милош Божић, дипл. ел. инж., Војислав Вујичић, маст. инж. мех., Стојан Савковић, маст. инж. мех., Милан Марјановић, маст. инж. маш. и Недељко Дучић, маст. инж. мех.

 

 

 

IMpact 2000