Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Почело пријављивање за бесплатну припремну наставу

31. 01. 2017

На Факултету техничких наука у Чачку почело је пријављивање кандидата за похађање бесплатне припремне наставе за полагање пријемног испита за упис у прву годину основних академских и интегрисаних академских студија. Припремна настава ће бити организована за пет предмета који се, у зависности од избора студијског програма, могу полагати на ФТН: математику, физику, основе електротехнике, информатику и организацију www.ftn.kg.ac.rs/pripremna

 

Настава ће почети у првој половини марта,  реализоваће се суботом, а наставу ће изводити професори и асистенти факултета.

- Ово је девета година да се на ФТН у Чачку одржава бесплатна припремна настава за будуће бруцоше и до сада је тај програм похађало више од 2500 матураната, каже продекан за наставу др Милан Плазинић и додаје да као друштвено одговорна високообразовна установа ФТН жели да помогне и будућим студентима и њиховим родитељима који издвајају значајна средства за додатне часове припреме.

 

Будући студенти се могу се могу определити за један од шест студијских програма основних академских и интегрисаних академских студија у трајању од четири или пет  година.

Према речима др Плазинића, као и претходних година, половином јуна биће организована провера знања, односно пробни пријемни испит и том приликом кандидати ће се упознати са начином реализације пријемног испита и тако превазићи или ублажити трему коју имају пред важан догађај и наводи да  резултати пријемног из претходних година указују да бољи успех на пријемном постижу кандидати који похађају припремну наставу.

 

Пријављивање кандидата за бесплатну припремну наставу траје до 8. марта 2017. године и обавља се електронски посредством сајта www.ftn.kg.ac.rs/pripremna.

 

Бесплатна припремна настава