Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН наступио на "Шумадија сајму"

24. 04. 2017

Факултет техничких наука у Чачку заједно са факултетима који припадају академској заједници Универзитета у Крагујевцу представио се на Сајму образовања, запошљавања, предузетништва и иновација на ''Шумадија сајму'' у Крагујевцу одржаном од 20. до 22. априла 2017. године.

 

На тродневној сајамској манифестацији  окупили су се представници средњих школа и факултета, привредници, предузетници и удружења, који су будућим средњошколцима и студентима представили образовне профиле и студијске програме као и могућности запошљавања. Сајам је био прилика да се млади људи, који се налазе на једној од најважнијих животних прекретница, детаљно информишу о могућностима будућег образовања. У оквиру сајамског изложбеног простора Универзитета у Крагујевцу, представници Факулутета техничких наука информисали су заинтересоване о студијским програмима основних академских, интегрисаних, мастер и докторских академских студија, као и о могућностима додатног образовања на ФТН у Чачку, као што је похађање Oracle курса.

 

sumadija sajam


Сајам образовања, запошљавања, предузетништва и иновација званично је отворио члан Градског већа за образовање у Крагујевцу, иначе професор Факултета медицинских наука Недељко Манојловић. Он је рекао да се велики број младих у овом моменту налази на најважнијој животној раскрници јер бирају своја будућа занимања:

-Разлика између онога што сте данас и онога што ћете бити за три,четири или пет година, зависиће од пута који одаберете и којим кренете- навео је Манојловић и додао да од  квалитета тог пута зависи и циљ на који ћете стићи - поручио је проф. др Недељко Манојловић.У име организатора ''Шумадија сајма'' посетиоце и излагаче поздравио је директор Сајма Зоран Недељковић који је говорио о значају образовања као веома важном сегменту у свим развијеним земљама, чему, како је навео, тежи и Србија:

-Улагање у образовање је улагање у будућност. Добар образовни систем даје квалитетне кадрове, а без њих нема ни добрих и профитабилних предузећа.- рекао је Недељковић.

 
У оквиру пратећег програма сајма Регионална привредна комора Крагујевац и Шумадија сајам организовали су трибине на теме: '' Подстицај развоја иновација у привреди'' и '''Дуално образовање'', а Удружење ''Млади'' организовало је Конференцију ''Start your way up''.