Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН у Чачку иновирани програм за ИТ студије и повећан број места за бруцоше

1. 06. 2017

На задовољство будућих студената који желе да студирају информационе технологије, на Факултету техничких наука у Чачку, биће више индекса у односу на претходне године, што је у оквиру Акционог плана Владе Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

-Стигла је потврда о акредитацији иновираног, савременијег четворогодишњег студијског програма Информационих технологија, тако да ће ове године на ФТН у Чачку на ИТ бити укупно 130 места, што је 50 више у односу на претходну годину. – каже продекан за наставу др Милан Плазинић. Плазинић додаје да је потреба тржишта за ИТ стручњацима и атрактивност студија информационих технологија препознало ресорно министарство уз подршку Владе Србије због чега је на предлог факултета повећана уписна квоте за тај студијски програм. У корак са савременим трендовима, ФТН у Чачку је иновирао студијски програм, за који је из године у годину бележено све веће интересовање будућих студената.  

- Знање је кључни предуслов за успех у ИТ индустрији, а наши студенти су веома добро котирани у домаћим и страним компанијама, јер се веома добро сналазе у решавању конкретних задатака. Велики је број студената који почињу да раде у области за коју се школују и пре него што стекну факултетску диплому. Пре два дана на Факултету су у пословној посети боравили наши дипломци на основним, а сада студенти мастер студија на ФТН Маријана Јеленић и Немања Вићовић, које је Компанија ComTrade ангажовала од њихове треће године студија.- наводи др Милан Плазинић. 

На ФТН у Чачку ове године биће укупно 345 слободних места за шест студијских програма: Електротехничко и рачунарско инжењерство, Мехатронику, Информационе технологије, интегрисане студије Технике и информатике, Инжењерски менаџмент и Предузетнички менаџмент, за пријемни испит полаже се један од предмета који су понуђени за одређени студијски програм.

 – Радује чињеница да се интересовање за студије технике враћа на „велика врата“ не само у Србији већ и у другим европским државама.- закључује др Плазинић.

 

Povecana kvota za upis na IT

 

Ове суботе завршава се бесплатна припремна настава за полагање пријемног испита. Као и претходних година биће организован пробни пријемни који је планиран за 17. јун, а пријављивање кандидата обавља се преко сајта ФТН.

Школарина за самофинансирајуће студенте није мењана и износи 75 хиљада динара. Ускоро ће бити објављени и датуми у вези уписних активности, пријаве на конкурс, полагања пријемног испита и уписа.