Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенткиња из Вијетнама на ФТН

15. 09. 2017

У оквиру програма размене студената Erasmus ExchangeKA-107 на Факултету техничких наука у Чачку борави Nguyen Thi Hien из Вијетнама, иначе студенткиња докторских студија у Бреши у Италији.

У току двомесечног истраживачког боравка у Чачку, уз помоћ проф. др Снежане Драгићевић,  Nguyen ради на прикупљању података неопходних за анализу таложења седимената у сливу реке Западне Мораве. Резултати истраживања ће допринети пројекту који се односи на решавање проблема талога насталог у Овчарско- Кабларском језеру и језеру у Међувршју, с обзиром да је услед таложења муља акумулација воде знатно смањена. 

Поред истраживачких обавеза, Nguyen слободно време користи у шетњама, пливању, пешачењу, трчању. Похађа и школу јахања. За Србију каже да је дивна земља са фантастичном природом и сјајном храном и посебно истиче гостољубивост људи:

- Волим све овде и све је изнад мојих очекивања.- додаје  Nguyen Thi Hien.

Асистент ФТН, мр Младен Јањић је аутор фотографија које ће  колегиници из далеког Вијетнама бити најлепши документ у сећању на боравак на Факултет техничких наука,Чачак и Србију.