Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Свечаним пријемом бруцоша на ФТН почела школска година

25. 09. 2017

Химном "Gaudeamus igitur"означен почетак нове школске године

Интонирањем студентске химне "Gaudeamus igitur" на свечаном пријему 43. генерације студената прве године студија Факултета техничких наука у Чачку, означен је почетак школске 2017/2018. године.

У име руководства и колектива,студенте и госте, уз добродошлицу бруцошима, обратио се декан Факултета проф. др Небојша Митровић:

 

- Са нестрпљењем смо ишчекивали долазак још једне генерације студената. Свима честитам положени пријемни испит и добро дошли на наш факултет. Почетак студија је почетак новог раздобља у вашем животу. Капитал овог факулетата су студенти, професори и асистенти са својим знањима и сво особље које заједно са вама чине овај академски дом. Већина вас ће за четири године бити на овом месту и примити диплому о завршеним студијама. Желимо вам да са дипломом ФТН будете што конкурентнији на тржишту рада и да са поносом говорите да сте знање стекли на овом Факултету.- поручио је декан Митровић.

Говорећи о функционисању Универзитета у Крагујевцу као академске заједнице која у свом саставу има 12 факултета, у име Универзитета студенте је поздравио проректор Универзитета проф. др Јерослав Живанић:

-Поред стеченог знања на факултету, драги студенти, немојте да прихватате негативне утицаје којих има као и у сваком граду. Када завршите и добијете диплому, знам да ћете изаћи као добри и племенити људи који ће добити прилику да пласирају своје знање. Ви сте од данас велика поносна породица академске заједнице нашег факултета, рекао је проректор  Живанић.

У име руководства Града Чачка студентима прве године  обратио се  члан Градског већа задужен  за образовање и науку, др Милан Лукић и изразио  очекивање да ће нови студенти пратити и надмашити досадашње генерације дипломаца који су оставили велики траг у животу града и Србије:

 

-Сматрам да сте направили прави избор уписом на Факултет техничких наука, јер су бројни привредници, професори, дипломци овог факултета оставили велики траг у не само у нашем граду, већ у читавој Србији и ван њених граница.-

У име колега студената, нову генерацију поздравили су студент продекан Никола Лукић и председница Студентског парлемента Сандра Миљаковић, а у име Студентског центра Чачак, Касија Вукајловић.

После свечаног дела, студенти су имали састанак са руководиоцима студијских програма, наставницима и сарадницима са којима ће у наредном периоду сарађивати, а након тога почели су и први часови у овој школској години.

Студенти TI-генерације 2017.