Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржана Конференција РППО 2017

2. 10. 2017

У чачанском Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у организацији Факултета техничких наука одржан је Научно- стручни скуп са међународним учешћем, под називом „Реинжењеринг пословних процеса у образовању-РППО 2017“.

На конференцији су учествовали аутори и коаутори из образовних и других установа које се баве овом проблематиком, а на конференцији су разматране процедуре и стандарди  које се односе на реализацију образовног процеса и  успешност реализације наставе информатичких и других предмета.

 

- Ово је четврта по реду конференција Реинжењеринг пословних процеса у образовању коју организује Факултет техничких наука. Циљ ове националне конференције са међународним учешћем је да се идентификују одређени недостаци у оквиру процеса у образовању без обзира на то о ком образовном нивоу је реч. Желимо да кроз овакве скупове унапредимо процедуре и успоставимо интерне стандарде како у предшколским тако и на нивоу основног, средњег и високог образовања, рекао је проф. др Алемпије Вељовић, председник Програмског одбора конференције.

 

Декан Факултета техничких наука проф. др Небојша Митровић је рекао да се на Факултету техничких наука изучава велики број струка и захвалио Програмском одбору који је припремио конференцију јер се, како је навео,  организацијом оваквих догађаја позиција факултета учвршћује на мапи значајних образовних установа, рекао је декан Митровић.

У име Града Чачка присутне је поздравио члан Градског већа др Милан Лукић:

-Тенденција да ученици стичу информатичка знања кроз три теме: информационо комуникационе технологије, дигиталну писменост и рачунарство биће једна од најважнијих вештина у 21.веку. Др Лукић је додао да су због тога овакви скупови веома важни како за Град Чачак тако и за читаву Србију, јер кроз истраживања и научне и стручне радове, сви заједно доприносимо да у области образовања и усавршавања наставничких кадрова Чачак буде конкурентнији.- закључио је др Милан Лукић.

Научно-стручни скуп “Реинжењеринг пословних процеса у образовању-2017” одржан је уз покровитељство Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Суорганизатори скупа су Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, Учитељски факултет Ужице, Завод за унапређивање образовања и васпитања и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања и струковна удружења.