Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Mathematica Moravica на Википедијином уређивачком маратону

29. 09. 2017

У среду, 27. септембра у Београду одржан је Википедијин уређивачки маратон посвећен домаћим научним часописима. На Вики-маратону учествовала је др Нада Дамљановић, ванредни професор Факултета техничких наука у Чачку, која је овом приликом презентовала часопис Mathematica Moravica.

Mathematica Moravica је међународни научни часопис чији је издавач Факултет техничких наука у Чачку. Часопис је посвећен објављивању научних радова који представљају најновија истраживања и резултате у областима математичких наука, примењене математике и теоријског рачунарства.

Пројекат Вики-библиотекар реализује Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ у Београду у сарадњи са Математичким факултетом Универзитета у Београду, Викимедијом Србије и Институтом техничких наука САНУ. У оквиру радионице, коју је предводила Александра Поповић, начелник Сектора за научне информације и развој, на Википедији су постављени квалитетни чланци о домаћим научним часописима на српском језику.

 

Први број часописа Mathematica Moravica објављен је 1997. године и од тада се непрекидно публикује. Ове године часопис обележава две деценије успешног рада и постојања. Гавни уредник часописа је проф. др Малиша Жижовић, који часописом руководи од оснивања. Придружени уредник је др Нада Дамљановић, а чланове Уређивачког одбора чине еминентни експерти са водећих светских и домаћих институција.