Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН за основце одржан „Час програмирања“

11. 12. 2017

У понедељак, 11. децембра 2017. године на Факултету техничких наука у Чачку одржан је, по други пут ,„Час програмирања“ , реализован за ученике 4. и  5. разреда основних школа.

„Час програмирања“ је највећи едукативни глобални покрет који укључује око 200 милиона ђака из преко 180 земаља и пружа прилику да се млади широм света опробају у програмирању и упознају са информационим технологијама. Догађај је подржан од стране Министарства просвете , науке и технолошког развоја РС, као и компаније Мајкрософт Србија.

У току једночасовног увода у рачунарске науке,ученици који су учествовали на „Часу програмирања“, уз подршку професора и студената ФТН, имали су прилику да се упознају са основним концептима кодирања и да направе једну функционалну апликацију-игрицу.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Поред школовања будућих ИТ стручњака, ФТН настоји да кроз овај и сличне догађаје промовише учење информационих технологија и код ђака основних школа. Изучавање рачунарских наука код деце подстиче креативност, систематски приступ решавању проблема и тимски рад.

 

Више информација о ФТН Hour of Code