Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Siemens донирао опрему ФТН-у

9. 03. 2018

Представници Компаније Siemens уручили су донацију Факултету техничких наука у Чачку намењену Лабораторији за електромоторне погоне. Реч је о савременој индустријској опреми са електричним моторима, серво претварачима, PLC-ом, управљачким панелом, индустријском комуникацијом монтираној на алуминијумској конструкцији због лакше мобилности.

Опрема ће се уциљу унапређивања рада користити у настави са студентима Електротехничког и рачунарског инжењерства и Мехатронике и омогућиће да студенти своја теоријски стечена знања примене на конкретним апликацијама какве се срећу у индустрији, што је један од аспеката дуалног образовања.

Донацију вредну 3.700 евра  представник Компаније Siemens Дарко Живковић уручио је декану ФТН проф. др Небојши Митровићу.

Поред Факултета техничких наука у Чачку, исту опрему добило је чачанско предузеће STAX као и Електротехнички факултет у Београду, Машински факултет у Београду и ФТН у Новом Саду.