Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студентима представљен такмичарски пројекат „Флуо генератор“

23. 03. 2018

У амфитеатру Факултета техничких наука у Чачку за студенте ФТН и Високе школе техничких струковних студија представљен je пројекат наградног конкурса за најбоље студентске иновације. У сарадњи са реномираним компанијама, пројектом  координира Societe Generale банка.

“Студенти пријављују своје иновативне предузетничке идеје, а ми их награђујемо. Прва награда је седмодневно путовање у Париз, у Технолошки ХАБ центар Societe Generale групе. Трошкове путовања за цео победнички тим плаћа СГ група, у сарадњи са партнерима на пројекту”, објаснила је Маријана Петровић из  “Societe Generale Srbija” .

 

Студентима ФТН-а и ВШТСС у Чачку такмичарски пројекат представио је Raphael Harriague, креататор “Генератор Флуо”програма:

“Генетарор ФЛУО је такмичење у студентским иновацијама. Желимо да подржимо студенте са иновативним идејама и пројекте, којима би они желели да унесу неку квалитативну промену или побољшање у сфери бизниса. Зато позивам студенте, који имају идеју за такве пројекте да се пријаве и окушају своју креативносту освајању своје карте за Париз”, поручио је Raphael.

 

У име Факултета техничких наука обратила се проденкан за науку и међународну сарадњу проф. др Данијела Милошевић која је изразила очекивање да ће предавање бити корисно јер ће, како је навела, измамити идеју о којој ће се размишљати у току студија и која може, како је Данијела Милошевић рекла,  да буде покретач за сопствени бизнис.

Наградни конкурс за најбоље студенске иновације намењен је студентима од 18 до 27 година. Студенти могу да предложе свој пројекат који је иновативан, који представља нов производ, услугу или нови начин пословања, који је изводљив и одржив.  У оквиру панел дискусије говорили су и студенти Факултета и високе школе који су током студија покренули сопствени бизнис, или имају идеју којом би желели да конкуришу на “Гернератор ФЛУО“ конкурсу.

Стефан Ћебић, који је пре нешто више од године покренуо сопствену ИТ фирму “Kronos Tehnologies“, каже да је овај конкурс добра прилика за студентe са иновативним идејама, јер је у ИТ у сектору у нашој земљи управо најтеже направити први корак.

“Нама је било тешко у почетку, сада је већ мало лакше. Циљеви су нам да се проширимо на инострано тржиште, али и да увећамо тим људи, посебно младих са нашег ФТН-а. Највероватније ћемо аплицирати за овај конкурс, јер је то прилика за ново искуство”. 

“Пријавићу се за конкурс, али искрено мене не интересује толико награда, колико ми је битно да имам што више својих радова како бих једног дана на презентацијама могао да покажем шта сам то радио током школовања. објашњава студент графичког дизајна Ђорђе Поповић.

Представљање пројекта „Генератор Флуо“ означило је и почетак сарадње две вискообразовне чачанске установе са Societe Generale банком која је најавила у оквиру сегмента друштвене одговорности банке да ће у наредном периоду посебна пажња бити усмерена ка студентима и развоју њиховог предузетничког духа. Добра вест за све студенте који планирају да се пријаве на наградни конкурс је та што ће и јавност моћи да гласа за њихов тим путем веб странице generator.rs. Тимови са највећим бројем гласова имаће стимулативне награде од бројних реномираних компанија.