Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН почела припремна настава за матуранте

21. 03. 2018

На Факултету техничких наука у Чачку почела је бесплатна припремна настава за матуранте средњих стручних школа и гимназија.

Ове године, за припремну наставу се пријавило више око 260 матураната, углавном ученика из Чачка, централне и западне Србије који ће имати могућност да похађају наставу из једног од шест предмета: математике, информатике, основа електротехнике, физике, организације и основа предузетништва.

-Одлучио сам се да упишем ФТН јер има атрактивне студијске програме, пре свега ИТ.  Очекујем да након завршетка факултета брзо дођем до посла јер је велика потражња за ИТ стучњацима како у земљи тако и у свету. Због тога мислим да ће ми много значити припремна настава. Математика ми је највећи проблем па очекујем да ћу уз ове часове и то савладати, рекао је Предраг Вучићевић из Добриње.

-Припремна настава ми значи јер је бесплатна и биће ми надограња припреме коју већ имам.  Очекујем да ћу уписати  Електотехничко и рачунарско инжењерство. Најтежа је математика али се надам да ће уз припремну наставу савладати све оно што се тражи на пријемном, каже Марјан Миливојевић  из Гуче.

Припрема ми значи много јер немамо много информатике у Економској школи, па је ово прилика да видим какви нас задаци очекују на пријемном и да савладамо оно што смо пропустили. Одлучила сам се за ИТ, јер волим информатику, каже Бранкица Броћић, матурант Економске школе из Чачка.

Декан Факултета техничких наука Небојша Митровић подсетио је да се бесплатна припремна настава на овом факултету организује више од деценије и да је велика помоћ матурантима.

– Углавном нам долазе ученици из централне и западне Србије. ФТН је акредитовао 260 места на буџету и 85 места на самофинансирању. Средином јуна ми ћемо организовати пробни пријемни испит како би видели каква их процедура очекује на пријемном испиту и да на тај начин смањимо стрес и трему за њих, рекао је декан ФТН Небојша Митровић.