Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржан радни састанак тимова са Поморског факултета из Котора и Факултета техничких наука у оквиру билатералног пројекта EPEmod

13. 05. 2019

У духу институционалних и пријатељских односа, у петак 10. маја 2019. године, на Факултету техничких наука у Чачку у оквиру билатералног пројекта EPEmod одржан је радни састанак пројектних тимова са Поморског факултета из Котора и Факултета техничких наука у Чачку.

На састанку су руководиоци пројектних тимова проф. др Аленка Миловановић (Факултет техничких наука у Чачку) и др  Татијана Длабач, доц. (Поморски факултет Котор) представили циљеве билатералног пројекта под називом: „Један приступ формирању модела за вредновање практичне интернетом подржане наставе“(енг. An approach to forming a model for evaluating a practical Internet based education, акроним: EPEmod). Такође, предстваљен је и временски оквир заједничких активности на пројекту у првој и другој години реализације пројекта који представља један од резултата вишегодишње сарадње два факултета из Црне Горе и Србије. Циљ пројекта је формирање модела за вредновање практичне интернетом подржане наставе који би верно осликавао практичан рад у лабораторији за електротехнику и електрична мерења и омогућио аутоматско праћење постигнутих резултата.

У наредном шестомесечном периоду тимови ће направити адекватну базу питања која ће бити имплементирана на Moodle платформи, а крајем зимског, односно летњег семестра наредне академске године је планирано да се обаве тестирања на обе институције која ће дати даље смернице у развоју поменутог модела и евентуалног доброг решења када је у питању вредновање практичне наставе.

Поред осталих, састанку су присуствовали чланови пројектног тима са Факултета техничких наука у Чачку др Бранко Копривица, доц. и мр Младен Јањић који ће се у наредном периоду бавити првим планираним пројектним активностима.