Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Дипломирани инжењер ФТН одржао предавање за студенте

30. 05. 2019

У среду, 28. маја 2019. год. на ФТН је одржано предавање на тему:

"Верфикација чипова у аутомобилској индустрији", које су реализовали Зоран Јевтовић, дипл. инж ел. за рачунарску технику, иначе дипломац ФТН и Владислав Буквић, студент Електротехничког и рачунарског инжењерства, обојица запослени у изралеској startup Компанији VTool. На предавању студенти  су имали прилику да више сазнају о поступку верификације дизајна полупроводничког чипа који се користи у аутономној навигацији у савременим возилима. Фазе тестирања комплексог система, представио је Зоран Јевтовић, инжењер са вишегодишњим искуством у области верификације. Практичан пример верификације једноставног дизајна представио је Владислав Буквић, који је након успешно завршене тромесечне обуке,  запослен у Компанији Vtool.

Факултет техничких наука остварио је пословно-техничку сарадњу са Компанијом Vtool, којој је један од мотива за отварање Канцеларије у Чачку био потенцијал студената и инжењера који се образују на ФТН.