Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржана стручна конференција „Односи са јавношћу у установама образовања-5 ПР 2019“

28. 05. 2019

Факултет техничких наука у Чачку и Центар за усавршавање Чачак, уз подршку Универзитета у Крагујевцу, организовали су Стручну конференцију „Односи са јавношћу у установама образовања – 5 ПР 2019“. Скуп је реализован 25. маја 2019. године на иницијативу факултета који припадају академској заједници Универзитета у Крагујевцу и био је намењен запосленима на факултетима, високимисредњим школама каои студентима са различитих факултета. Циљ конференције био једа се укаже на  значај организованих односа са јавношћу као активности које представљају смишљено, планирано и стално настојање да се успостави и одржава међусобно разумевање између установа образовања и њеног окружења.

У име Универзитета у Крагујевцу на скупу је говорио ректор, проф. др Ненад Филиповић и поздравио одржавање овакве конференције подсећајући да Универзитет мора констатнто да ради на унапређењу и на развоју кадрова, као и пријему  нових студената.

–С тим у вези, Служба односа са јавношћу је веома важнау промоцији универзитетаи свих чланица, односно свих 12 факултета, тако да нам је веома битно да имамо професионалну службу и ПР који може да ради на промоцији Универзитета. Нису сви факултети активни на исти начин, али се надам да ће то ићи на боље у наредном периоду, рекао је ректор Филиповићи пожелео учесницима успешан рад.

ФТН у Чачку је један од првих факултета који је препознао потребуза  односимаса јавношћу као потпуно новом позицијом која служи као подршка и потпора руководству и свим учеснима образовног процеса, укључујући студенте који су приоритет.У име организатора скупа Факултета техничких наука у Чачку, учесницима се обратила декан Факултета проф. др Данијела Милошевић:

–Пре 14 година ангажовали смо ПР службу која ради на адекватној репутацији факултета и како би студенте и запослене адекватно припремили и отворили врата ка спољњем свету и ка индустрији. Последњих деценија односи са јавношћу су узнапредовали у смислу технике и начина комуницирања, тако да је дигитална трансформација утицала на то да се посао ПР служби подигне на вишиниво јер је постао комплекснији.

Наша ПР служба ради на унапређењу унутрашњих односа између запослених, студената и наставника и градиквалитетне односе са алумни клубом, односно са нашим бившим студентима који су сада на адекватним позицијама у индустрији, објаснила је декан Данијела Милошевић.

Скупу су присуствовали продекан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву др Божидар Поповић  који се рекао да је сарадња са медијима неопходна у дигиталномдобукако би информације о факултету на прави начин допрле до студената, привреде и ширејавности.

Уводно излагање реализовале су проф.др Драгана Бјекић, др Милица Стојковић, доц., Горица Станојевић, спец. менаџмента у образовањуи мр Наташа Цвијовић које су говориле о функцијама односа са јавношћу, стратегијама и тактикама као и њиховој практичној примени у установама високог образовања.У оквиру другог дела скупа,  радионице су реализовали Јелена Петровић,Mrs  и Ђорђе Богдановић.

Суорганизатори Конференције били су Факултет за хотелијерство и туризам из Врњачке Бање и Факултет педагошких наука из Јагодине и Центар за подстицање дијалога и толеранције, док је покровитељ скупа био Град Чачак.