Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржан пробни пријемни на ФТН

18. 06. 2019

На Факултету техничких наука у Чачку организован је пробни пријемни за кандидате који ће ове године конкурисати за упис у прву годину студија на неки од шест студијских програма основних академских и интегрисаних академских студија. На пробном пријемном организованом из математике, физике, основа електротехнике, информатике, организације и основа предузетништва. Пробном пријемном присуствовало је око 240 будућих бруцоша.

— Долазим из Фоче и за ФТН сам сазнао када су професори факултета долазили у нашу школу. Свидело ми се на први поглед и одлучио сам да почнем да се спремам. Планирам да упишем информационе технологије, јер сам увек волео информатику и рачунаре. Нисам похађао припремну наставу због удаљености али сам све за припрему преузео  са сајта факултета. Овај пробни пријемни ће ми значити да бих проверио своје знање и упознао се са процедуром — рекао је Дражен Пљеваљчић из Фоче.

 — Одлучила сам се овај факултет зато што ми је близу и мањи је град у односу на велике универзитетске центре. Похађала сам припремну наставу и свакако ћу имати мању трему када дођем на прави пријемни испит — каже Бојача Ђаловић из Аранђеловца која ће уписати  Инжењерски менаџмент.

— Конкретно, желим да упишем Електротехничко и рачунарско инжењерство из разлога што су то неке области којима желим даље да се бавим. Што се тиче припремне наставе, долазио сам и све је било одлично организовано. Професори су се максимално трудили да нам изађу у сусрет и помогну да се што боље спремимо. Узео сам збирку за припрему и до 3. јула мислим да ћу бити потпуно спреман — каже Иван Бојовић из Чачка.


 

Продекан ФТН-а Милан Плазинић каже да се организација бесплатне припремне наставе и пробног пријемног испита показала као добар потез, јер будући бруцоши на пријемном испиту постижу све боље резултате.

—Из године у годину резултати који постижу кандидати за наш индекс су све бољи и осетно је побољшан успех на правом пријемном испиту — каже продекан Плазинић.

Пријављивање кандидата почело је 17. јуна и трајаће закључно са понедељком 24. јуном. Пријемни испит одржаће се 3. јула.