Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Резултат сарадње ФТН и Comtrade-а: запослeни дипломци ФТН и отворена канцеларија у Чачку

15. 10. 2019

На Факултету техничких наука одржан јегодишњи радни састанак са представницима Компаније Comtrade на коме су истакнути најважнији  резултати досадашње као и могућности за унапређење будуће сарадње.

У осврту на протеклих пет година сарадње са ФТН, тим Comtrade-а који су чинили Марија Бошковић, Боривоје Бошковић и Срђан Атанасијевић изразили су задовољство посебно квалитетом кадрова, односно дипломаца ФТН запослених у тој компанији. Како су навели сваке године у просеку је запослено девет дипломаца чачанског ФТН, а у овој години радно је ангажовано 15 стручњака који су високо образовање стекли на чачанском факултету.

Према речима декана ФТН проф. др Данијеле Милошевић, вишегодишња сарадња са Компанијом Comtrade као резултат има велики број запослених дипломаца ФТН у Comtrade-у и отворање канцеларије те компаније у Чачку.

-         Привреди су потребни квалитетни људски ресурси, а Факултет техничких наука је ту да ослушкује потребе привреде и своје студијске програме иновира и прилагођава захтевима тржишта рада. Сарадња са Comtrade-ом је прави пример за то. -рекла је декан Милошевић додајући да је суштина да привредници буду задовољни кадровима, а студенти образовањем и знањем стеченим на ФТН.

На састанку је било речи о летњој школи EDITкоја је оцењена као веома добар пројекат за младе као и о плановима и предлозима за будуће заједничке активности. Том приликом најављена је друга кампања Comtrade-а под називом  „Отворена врата“ која ће бити одржана у Крагујевцу и намењена је младима заинтересованим за компанију и могућностима за рад у њој.