Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултету техничких наука додељено признање Војнотехничког института

25. 12. 2019

Приликом посете групе наставника и сарадника са Факултета техничких наукау Чачку Војнотехничком институту у Београду, у понедељак, 23. децембра 2019. године, за досадашњу успешну сарадњу додељено је признање Факултету техничких наука.  Директор, пуковник др Бојан Павковић уручио је орден ВТИ декану ФТН проф. др Данијели Милошевић.

Циљ састанка коме су присуствовали наставници и сарадници факултета и руководство ВТИ,били су договори у вези конкретних активности у решавању изазова са којима се срећу истраживачи на Војнотехничком институту и укључивање наставног кадра са Факултета техничких наука у развојне и истраживачке пројекте. У наставку сарадње очекује се да ФТН учествује у решавању бројних инжењерских проблема што ће бити веома корисно како за наставни тако и за студентски кадар на факултету.

Да подсетимо, од ове године Војнотехнички институт стипендира студенткињу ФТН Драгану Бојић која је на мастер студијама на студијском програму Електротехничко и рачунарско инжењерство. Драгана ће по завршетку студија почети професионалну каријеру у ВТИ. Како је најављено, стипендије ће се и убудуће додељивати за „мастере“, а ФТН је у групи неколико факултета у Србији за чије дипломце је Војнотехнички институт заинтересован.