Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Срдачни пријеми представника ФТН у средњим школама

8. 03. 2020

У циљу боље информисаности матураната о студијским програмима, предуписним активностима, припремној настави за полагање пријемног као и пријемном испиту, представници Факултета техничких наука у Чачку посетили су више градова и средњих школа. Добродошлицу и срдачан пријем омогућили су директори школа и наставници од којих је значајан број оних који су знање, звање и диплому стекли на Факултету техничких наука у Чачку.

У разговору са будућим студентима осим важних информација које су им упућене, најчешћа питања матураната била су у вези пријемног испита, бодова који су потребни да би били на буџету, као и реализације самих студија. Младе посебно интересује могућност запошљавања после завршених студија као и позиција на којима се најчешће запошљавају дипломци Факултета техничких наука.

Поред тима ФТН који чине наставници и асистенти, младима су доступне информације и од стране студената ФТН који такође посећују средње школе. У разговору са будућим колегама, студенти преносе своја искуства у вези начина реализације наставе, учења, обавеза, услова за студирање које омогућава ФТН, студентског живота у Чачку као и могућностима за смештај у Студентском дому.

И ове године велики број матураната похађаће припремну наставу за коју пријављивање посредством сајта ФТН траје до 19. марта http://www.ftn.kg.ac.rs/pripremna , а први часови биће у суботу, 21. марта 2020. год., о чему ће кандидати пријављени бити обавештени.

Фотографије осликавају део амбијента приликом посета: Краљеву, Ивањици, Ариљу, Ужицу, Гучи, Пријепољу, Новој Вароши, Прибоју.