Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Наставници ФТН-а добитници друге награде на конкурсу за иновативну идеју

13. 02. 2020

На конкурсу за најбоље иновативне идеје „Стазама Николе Тесле“ који је расписао Савез инжењера и техничара Србије,иновативна идеја „Систем за предвиђање загађујућих материја у ваздуху“ аутора др Марије Благојевић, ванр.проф. и др Милоша Папића, доц.са Факултета техничких наука у Чачку, освојила је другу награду.На свечаности приређеној  7. фебруара у Београду, младим наставницима чачанског ФТН  уручена је сребрна повеља.

У намери да се промовише истраживачки духНиколе Теслеи подстакну иноватори  у областима техничких струка, Савез инжењера и техничара Србије расписао је конкурс по други пут. Ускладу са пропозицијама,награде се додељују младим иноваторима  до 40 година старости за најбоље иновативне идеје којекао резултат могу иматинови или модификован производ или услугу у областима заснованим на техници.

Оцењивање радова било је према метрици за оцењивање предложених идеја  коју је развио Развојни центар СИТС, а у складу са процедуром система квалитета СИТС.