Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у посети Факултету

13. 06. 2020

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је са својим сарадницима 11. јуна 2020. године посетио Факултет техничких наука у Чачку.

У разговору са деканским колегијумом Факултета представљени су досадашњи разултати рада и правци даљег развоја Факултета. Једна од главних тема овог сусрета била је везана за реализацију пројекта проширења просторних капацитета Факултета који има за циљ обезбеђивање бољих услова за студирање и професионално усавршавање студената.  Министар је изјавио да су активности у вези припреме потребне документације за доградњу анекса зграде факултетау завршној фази.

Министар Шарчевић је посебно истакао да је на основу еваулације онлајн наставе током пандемије Универзитет у Крагујевцу био најквалитетнији, а у оквиру њега Факултет техничких наука се посебно истакао захваљујући претходном богатом искуству у реализацији наставе на даљину.

Декан Факултета проф. др Данијела Милошевић представила је резултате досадашњег наставног и научног рада Факултета, нагласивши да се Факултет налази у трећем акредитационом циклусу и да има добру сарадњу са предузећима у окружењу у којима се запошљавају дипломирани студенти Факултета.