Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН почела онлајн припремна настава за будуће студенте

15. 03. 2021

 

На Факултету техничких наука у Чачку у суботу 13. марта почела је бесплатна припремна настава на даљину за ученик завршних разреда средњих стручних школа и гимназија који намеравају да упишу прву годину студија у школској 2021/2022. години.


Рад са будућим студентима из  Чачка и других градова, као и из градова у Републици Српској, уместо у учионици, обавља се електронским путем. Почетку припремне наставе претходиле  су организационе активности: наставници и асистенти  прилагодили  су наставне садржаје начину рада на даљину који су усклађени са захтевима и могућностима за прaћење одређеног предмета. У раду са кандидатима користи се  Систем за електронско учење Факултета техничких наука Мoodle-а, Zoom, Microsoft teams  и др.


Као и претходних година настава се организује суботом и планирано је да траје до почетка јуна, а овогодишње околности у раду са будућим студентима су сличне прошлогодишњим. Захваљујући ангажовању наставника и сарадника и техничким ресурсима Факултета техничких наука у Чачку, очекује се  да ће полазници онлајн припремне наставе остварити добар резултат. 

Подсећамо, средњошколци који се одлуче да упишу ФТН могу да бирају један од шест студијских програма основних академских или један од пет студијских програма основних струковних студија. Од укупно 600 слободних места на академским и стуковним студијама, око 500  места је планирано за студије из буџета.