Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

DigiPsyRes - нови координаторски ERASMUS+ пројекат Универзитета у Крагујевцу

13. 01. 2022

У оквиру првог конкурсног рока пројектних пријава ERASMUS+у области високог образовања за период 2021-2027.  за пројекте у секцији партнерства за сарадњу у области високог образовања (КА220-HED), одобрен је за финансирање пројекат Универзитета у Крагујевцу ,,Оснаживање дигиталне и психолошке резилијентности путем вршњачког умрежавања у онлајн окружењу у кризним ситуацијама''. Ауторке пројекта су чланице Катедре за педагошко-техничке науке Факултета техничких наука у Чачку проф. др Драгана Бјекић, др Милица Стојковић, доцент и др Ивана Крсмановић,проф. струковних студија, које су обликовале пројекат у сарадњи са колегама са Универзитета. Координатор пројекта је проф. др Драган Ђурчић, а у пројектном тиму је и др Марјан Милошевић, доцент.

 

Пројекат носи назив  ''Enhancing digital and psychological resilience through peer networking in the online environment in times of crises-  DigiPsyRes'' (2021-1-RS01- KA220-HED000032204). Овим мултидисциплинарним пројектом, који се ослања на психолошку подршку студентима у стицању вештина за превазилажење психосоцијалних и образовних тешкоћа током кризних ситуација, предвиђа се развијање програма обуке за пружање подршке студентима, и развој дигиталних ресурса за институционално умрежавање студентских дигиталних заједница и организација професионалаца за психосоцијалну и педагошку подршку. Пројекат има за циљ и подизање свести о значају дигиталне резилијентности и менталног здравља студената и изградњу капацитета универзитета за препознавање и превазилажење проблема резилијентности. Партнери на пројекту су Универзитет у Фођи (Италија) и Универзитет Казимир Велики у Бидгошчу (Пољска), а пројекат ће бити реализован у периоду од 15. децембра 2021. до 15. децембра 2024. године.

 

Резултати конкурса за пројекте чији су ноциоси институције у Србији доступни су на: https://erasmusplus.rs/wp-content/uploads/2021/12/KA220-rezultati-2021.pdf