Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Дан отворених врата: Упознај ФТН, студирај на ФТН-у

22. 02. 2022

На Факултету техничких наука у Чачку одржан је онлајн Дан отворених врата, сусрет будућих студената са професорима и студентима овог факултета у циљу представљања ФТН-а. Ово је била прва прилика у овој години да се будући бруцоши упознају са студијским програмима и сазнају све о предуписним активностима за наредну академску годину. Матуранти из целе Србије  имали су прилику да чују о предностима и привилегијама студирања на овом факултету, али и о студентском животу у Чачку.  О студијским програмима говорили су професори и сарадници са дванаест студијских програма, шест на академским и шест на струковним студијама, а ваннаставне активности представио је председник студентског парламента. Након презетнације студијских програма, присутни су имали прилику да постављају питања и тако реше недоумице у вези са студирањем. 
 
 
Презентацију ФТН-а пратило је око 70 матураната из преко 15 општина и градова у Србији.  Заинтересованост студената је била једнако распоређена према свим студијским програмима, што се видело кроз бројна питања која су постављали професорима. Матуранти су похвалили ангажованост и посвећеност професора да их упознају са студирањем на ФТН-у и на тај начин им олакшали избор када је студирање у питању.  
 
У уводном делу присутнима на овој видео-конференцији обратила се деканица факултета професор др Данијела Милошевић, говорећи о предностима студирања на ФТН-у и ономе што овај факултет издваја од других. „ Најпре бих истакла посвећеност студенту, индивидуални рад са студентима је нешто што ћете приметити већ од првог дана као карактеристику комуникације на факултету. Код нас се, такође, и ради и учи, студентима пуно дајемо, али и од студената очекујемо да вредно уче “, овако је почела  проф. др Данијела Милошевић. 
 
Оно што ову научно-образовну установу ставља међу највеће у Централној Србији када је реч о високом образовању је свакако примењеност стеченог знања,  која је огледа кроз сталну сарадњу са привредом. „Напоменула бих сарадњу са привредом, где наши наставници и сарадници врло активно учествују у тој сарадњи кроз разне пројекте и оснивање нових компанија у Научно-технолошком парку и Start up centru, које наш град поседује. Сарадња са НТП-ом је на изузетно високом нивоу, а ФТН је и један од оснивача Научно-технолошког парка. Тренутно, у НТП више од половине компанија које постоје, њихови власници су наши бивши студенти. Они сада управо запошљавају и примају на праксу наше садашње студенте“, каже деканица. 
 
На крају ове видео-конференције професори су  заинтересоване кандидате позвали на бесплатну припремну наставу, која ће почети 12. марта и одржаваће се сваке суботе. Сви који буду похађали припремне часове имаће прилику да добију сав потребни материјал за пријемни испит, а након завршене наставе биће реализован и пробни пријемни испит. Из досадашње праксе, овај вид припреме и пробни пријемни показали су се као ефикасан начин, у прилог томе говоре остварени резултати и добри пласмани кандидата на пријемном испиту. 
 
Следећа прилика да упознате ФТН тим биће у мају , сви заинтересовани могу се пријавити путем линка који ће бити на сајту факултета. За све које нису у могућности да приступе овом догађају или им је потребна додатна информација , Факултет техничких наука пружа могућност информисања сваког дана путем Вибер групе, која је направљена управо за студенте. Број телефона за Вибер групу је 0600-88-55-70. 
 
Добро дошли на Факултет техничких наука!