Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На Факултету техничких наука почели „Дани отворених врата“

9. 05. 2022

На Факултету техничких наука у Чачку у суботу 7. маја почела је манифестација „Дани отворених врата“. ФТН поново организује „Дане отворених врата“ непосредно, иако су се због пандемије, сусрети будућих студената и професора одржавали онлајн. Како би се указала прилика свим заинтересованим матурантима да посете ФТН, „Дани отворених врата“ одржаваће се сваке суботе у мају у термину од 10 до 14 часова и у суботу 11. јуна од 10 до 14 часова. 

Циљ ове манифестације је да се будући студенти у неформалној атмосфери упознају са професорима и асистентима,  студијским програмима,  условима уписа на факултет, условима студирања и студентског живота у Чачку, као и могућностима за студентске праксе и мобилности, наставним и ваннаставним активностима. За будуће бруцоше биће отворена врата слушаоница, рачунарских учионица, лабораторија и амфитеатара. На тај начин матуранти  имају могућност да стекну утисак како је студирати на најбројнијем и најразноврснијем техничком факултету у овом делу Србије. У оквиру ове посете будући бруцоши могу обићи и библиотеку, Студентски парламент,  Студентски дом и ресторан, и све остало што  ће студентима значити у току студирања. 

Претходне суботе Факултет техничких наука посетиле су две средње школе из Чачка, ученици Техничке и Прехрамбено-угоститељске школе. Иако су већ опредељени када је студијски програм у питању, матуранти истичу да им је ова посета значила да стекну потпуну слику онога што их очекује у академском свету.
„Никад пре нисам био на Факултету техничких наука, овај обилазак ми се допао, препоручио бих и осталим матурантима да дођу и виде факултет. Ја сам одлучио да упишем студијски програм Графичка техника, да бих наставио породични посао и зато што волим графику“, каже Никола Кривокућа, матурант Прехрамбено-угоститељске школе.