Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Подршка Универзитета у Крагујевцу младим предузетницима

30. 05. 2022

На Факултету техничких наука у Чачку одржан је Инфо дан посвећен предузетништву. Овом приликом студентима ФТН-а и Агрономског факултета Чачак представљени су иновациони капацитети, односно ресурси које млади могу користити у реализацији својих идеја, а који постоје унутар региона у ком се налазе факултети Универзитета у Крагујевцу. 
 
 
Циљ Инфо дана је да, промовисањем предузетништва, иновација и старт-aпа, пружи подршку младима, мотивише их и охрабри на путу започињања сопственог посла и настајања њихових старт-ап прича.  Идеја Универзитета у Крагујевцу је да, уз подршку иновационе заједнице, младима обезбеди да своје идеје реализују и комерцијализују. 
 
Присутне је поздравио проф. др Небојша Митровић, домаћин данашње презентације, која је организвана уз помоћ и подршку Тима за каријерно вођење и саветовање ФТН-а Чачак. Учесници Инфо дана посвећеног предузетништву имали су прилику да чују о старт-ап екосистемима, започињању сопственог посла и да сазнају о доступним видовима подршке коју могу добити у оквиру Научно технолошког парка у Чачку. 
 
 
Проректор за иновације и развој  Универзитета у Крагујевцу др Владимир Сенић упознао је студенте са могућностима које се пружају креаторима иновација и младим предузетницима. Др Сенић истиче да су сагледани  проблеми са којима се млади сусрећу када желе да покрену сопствени посао и да је Универзитет у Крагујевцу са иновативном заједницом спреман и има ресурсе да им помогне да те препреке превазиђу. 
 
О томе шта је важно када се млади одлуче да покрену своју старт-ап причу говорили су  и представници Бизнис Иновативног центра у Крагујевцу и Научно технолошког парка Чачак, који су  испричали своје позитивно искуство у креирању сопственог посла.