Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Erazmus projekat YNSPEED kreira onlajn kurseve za mlade

15. 06. 2022

Promocija masovnih otvorenih obrazovnih kurseva (MOOC) razvijenih kroz Erasmus YNSPEED projekat je održana 15. juna na Fakultetu tehničkih nauka. Predstavnici  Badena kao jednog od partnera na projektu prezentovali su razvijene kurseve iz oblasti veštačke inteligencije, održivog razvoja, lažnih vesti i učenja engleskog jezika korišćenjem tehnologije. Učesnici ovog događaja su, pored profesora koji su radili na razvoju MOOC-a, mlade osobe od 16 do 35 godina koji će koristiti ponuđene sadržaje kroz formalno i/ili neformalno obrazovanje.

Projekat YNSPEED okuplja učesnike iz Srbije,  Rumunije, Poljske, Kipra i Španije, a rezultati projekta omogućavaju mladima da razvijaju nove veštine i steknu znanja kako o pomenutim oblastima, tako i o prednostima korišćenja nastavnih materijala u okviru MOOC-a. Projekat YNSPEED je ušao u završni mesec realizacije, a ostvareni rezultati kroz razvijene MOOC kurseve biće u slobodnoj upotrebi u budućem periodu.