Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти Факултета техничких наука у Чачку учесници конференције „GSA WLI: Путеви каријере у индустрији чипова"

7. 12. 2022

Студенти Факултета техничких наука у Чачку, студијски програм Електротехничко и рачунарско инжењерство,  учествовали су на конференцији „GSA WLI: Путеви каријере у индустрији чипова", која је одржана на Електронском факултету у Нишу. Конференцији су присуствовали студенти електротехничког и рачунарског инжењерства са свих Универзитета у Србији где су се кроз низ предавања упознали са тренутним стањем и трендовима у области индустрије полупроводника, које су представили инжењери из водећих светских компанија и истраживачких института, као што су GSA, Cadence, Meta и IMЕC.

Студенти истичу да је ово јединствена прилика која се пружа будућим инжењерима у овој области.
 - Дизајн и верификација чипова су област у којој студенти рачунарског инжењерства имају ексклузивну прилику да учествују. Развојем чипова који ће се појавити на светском тржишту у наредним годинама, студенти ће имати директан утицај на будуће дигиталне технологије, каже Михаило Кнежевић, студент докторских студија Факултета техничких наука у Чачку.

На штандовима у холу факултета, домаће и стране компаније које се баве дизајном и верификацијом чипова, студентима су представиле неке од реализованих пројеката. Ово је била прилика да се студенти кроз разговор са запосленим инжењерима упознају с могућностима заснивања каријере у индустрији полупроводника.