Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Гимназијалци из Ариља и Чачка у стручној посети Факултету техничких наука у Чачку

7. 12. 2022

Факултет техничких наука у Чачку посетили су матуранти средње школе „Свети Ахилијеˮ из Ариља  и матуранти Гимназије из Чачка. Током ове стручне посете ученици су  имали прилику да се кроз интерактивне радионице упознају са студијским програмима и научним областима које се изучавају на Факултету.

Будући бруцоши присуствовали су радионицама из роботике и вештачке интелигенције,  упознали се са начином припреме за штампу и штампањем предмета на 3Д штампачу, али и како да применом одређених техника дођу до иновативне пројектне  идеје.

У пратњи професора и асистената, ученици су обишли лабораторију за физику у којој им је предстаљен рад термовизијске камере, лабораторију за електричне машине,  електромоторне погоне и аутоматику у којима су имали прилику да виде радове студената и друге лабораторије. Кроз ову посету будући студенти сагледали су квалитет и ширину образовања које нуди Факултет техничких наука у Чачку.