Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Савремена опрема доступна студентима Факултета техничких наука у Чачку

19. 12. 2022

Компанија Fanuc Serbia d.o.o. Нова Пазова, глобални лидер у индустријској аутоматизацији, уступила је едукативни роботски систем на коришћење Факултету техничких наука у Чачку и на тај начин значајно унапредила извођење наставе на основним и мастер академским студијама Мехатронике, као и на основним академским студијама Информационе технологије у машинству. Едукативни роботски систем обухвата робота са 6 степени слободе кретања и интегрисану камеру за препознавање објеката.  
 
 
Савремена опрема студентима пружа могућност да прошире стечена теоријска знања и примене их на конкретним примерима са којима ће се сусрести на тржишту рада. Наведена опрема унапредиће наставне процесе из неколико области као што су роботика, флексибилна аутоматизација и вештачка интелигенција. 
 
 
Едукативни роботски систем на Факултету је резултат партнерства између компаније Fanuc Serbia d.o.o. и  Факултета. Ова сарадња је још један доказ да Факултет техничких наука у Чачку своје активности усмерава на образовање квалитетних и привреди потребних кадрова.