Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Институционална сарадња Факултета за машинство и грађевинарство из Краљева са Факултетом техничких наука у Чачку

29. 12. 2022

На иницијативу шефова катедри за Производно машинство (проф. др Милан Коларевић) са Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву и Катедре за мехатронику (проф. др Срећко Ћурчић) са Факултета техничких наука у Чачку покренута је иницијатива за сарадњу. Ова иницијатива је покренута ради упознавања са наставним, научним, лабораторијским и иновационим капацитетима обе установе, а у циљу заједничке сарадње где постоје заједнички интереси.
 
У оквиру предложене иницијативе обављене су међусобне посете чланова припадајућих Катедри.
 
 
Чланови Тима са Факултета за машинство и грађевинаество посетили су Факултет техничких наука у Чачку 7.12. 2022. год., где се  упознали чланови припадајућих катедри, па су дефинисане могуће сарадње. Сви присутни су након тога обишли Лабораторије за CNC машине, машинске погоне и аутоматику и мехатронику.  
 
 
Чланови Катедре за мехатронику Факултета техничких наука у Чачку су у оквиру дефинисане сарадње посетили Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву у среду 14.12.2022. год. 
 
Сви присутни су током ове посете обишли лабораторије за акустику и техничку дијагностику, 3D Импулс, аутоматско управљање и флуидну технику, производну метрологију, спајање и испитивање материјала, производне технологије и студентску радоницу.
 
Након задовољних утисака свих учесника покренуте иницијативе, сви учесници предлажу, ако је могуће, да се успостави сарадња са одговарајућим катедрама са Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, Машинским факултетом у Нишу, Машинским факултетом у Београду, Електронским факултетом у Нишу, Факултетом техничких наука у Новом Саду, Техничким факултетом у Зрењанину, као и свим осталим факултетима који желе и виде потенцијалне могуће сарадње.