Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Пробни пријемни на ФТН Чачак полагало преко 300 матураната

17. 06. 2023

Данас је на Факултету техничких наука у Чачку одржан пробни пријемни испит за преко 300 будућих бруцоша. Након завршене бесплатне припремне наставе, матуранти су имали прилику да провере своје знање из седам предмета који су предвиђени за полагање пријемног испита. 

Пробни пријемни испит полагали су матуранти из Чачка, Краљева, Крагујевца, Јагодине и других градова Србије, али и Републике Српске и Црне Горе. Ове године на Факултету техничких наука у Чачку  места има за 588 студената на 12 студијских програма основних академских и основних струковних студија. Кандидати који су се определили за основне струковне студије пријемни испит ће полагати 29. јуна, а за основне академске студије 30. јуна 2023. године.  

 

Такође, данас је одржана и манифестација „Дан отворених врата”, па су будући студенти имали прилику да се информишу о предуписним активностима и начину подношења конкурсне документације. Професори, асистенти, сарадници у настави и студенти помогли су марурантнима да реше дилеме у вези са уписом и студирањем на Факултету техничких наука у Чачку. 

 

Све детаље уписа можете пронаћи на линку: http://www.ftn.kg.ac.rs/docs/67416-KONKURS%20I%20upisni%20rok%20skol.2023-2024(1).pdf