Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студент ФТН Чачак учесник истраживачког програма на Универзитету у Делаверу

23. 08. 2023

Михаило Кнежевић, студент докторских студија и асистент на Факултету техничких наука у Чачку, боравио је на Универзитету у Делаверу у оквиру летњег истраживачког програма. Овај истраживачки програм окупио је интернационалне студенте, али и домаће студенте из разних крајева Сједињених Америчких Држава.

 

 

 

Двомесечни истраживачки програм, који је трајао је од половине јуна до половине августа, поред рада на научним пројектима, представља и културну размену између интернационалних студената и упознавање локалне културе.

 

 

 

 

 

 

Михаило Кнежевић истиче да је ово било за њега велико искуство и да је допринело његовом усавршавању.

„Боравак на Универзитету у Делаверу ми је омогућио да радим на развоју најнапреднијих техника из области енкрипције података. Мој боравак је део летњег истраживачког програма Универзитета у Делаверу, који већ дужи низ година привлачи студенте из целог света. Поред стручног, ово је једно велико животно искуство. Надам се да ће ово бити почетак успешне сарадње нашег Факултета са департманом за Електротехничко и рачунарско инжењерство Универзитета у Делаверу“, каже Кнежевић.

 

 

 

 

 

Професор Гонзало Арсе са Универзитета у Делаверу, који је прошле године био у посети Факултету техничких наука у Чачку, изразио је жељу да наредних година све више студената ФТН Чачак учествује у овом програму.