Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Споразум о реализацији пројекта „Формирање и развој иновационог инкубатора“

20. 02. 2024

Представници НТП Чачак и проф. др Данијела Милошевић, декан Факултета техничких наука у Чачку потписали су 20. фебруара 2024.године споразум о реализацији пројекта „Формирање и развој иновационог инкубатора на  Факултету техничких наука у Чачку“.

Факултет техничких наука у Чачку је један од факултета коме је тај пројекат одобрен од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновација. 
После потписивања споразума, представници факултета и НТП су на састанку сумирали до сада реализоване активности, дискутовали о иновационим инфраструктурним капацитетима, подршци и оснаживању start-up тимова и компанија као и плану реализације будућих активности.
Проф. др Снежана Драгићевић, продекан за финансије и сарадњу са привредом је истакла значај овог пројекта за студенте, запослене и све остале који желе да се баве научноистраживачким радом и нагласила да у сваком тренутку могу добити адекватну подршку факултета и Научно-технолошког парка.
Милица Ђоковић, координатор пројекта Иновациони инкубатор и Милена Николић, студент продекан су такође скренуле пажњу на изузетну прилику која се пружа start-up тимовима и појединцима који желе да се ангажују на пољу иновација.
 
 
Директор НТП Чачак, Мирко Пешић је рекао да је задовољан што је Министарство науке, технолошког развоја и иновација препознало значај постављања инкубатора на факултету, јер  улагање у факултет истовремено представља и улагање у развој привреде и будућих иновативних решења. Факултет техничких наука у Чачку је значајан ресурс за иновације и научноистраживачке пројекте, а НТП му је партнер и подршка на путу континуираног усавршавања и напретка. 
Прва обука за реализацију активности у иновационом инкубатору на Факултету техничких наука у Чачку планирана је за 28.фебруар 2024. године.