Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Стартап тим Smart Start се такмичи на 27. Московском међународном салону проналазака и иновативних технологија “Архимед”

18. 03. 2024

У периоду од 19. до 21. Марта стартап тим Smart Start ће имати прилику да своје иновативно решење прикаже на 27. Московском међународном салону проналазака и иновативних технологија “Архимед”, као једини представник из Србије. Поред изложбеног дела, овим догађајем предвиђен је и такмичарски део, у оквиру кога ће се тим Иновационог инкубатора такмичити са решењем иновативне “Паметне куће”. Чланови тима Иновационог инкубатора су кроз више ментроских сесија радили са овим стартап тимом, како на развоју идеја, тако и јачању капацитета чланова. Дана, 7. марта, одржан је састанак са представницима стартап тима, на ком су дефинисане јасне смернице њиховог излагања на московском сајму, а Иновациони инкубатор Факултета техничких наука у Чачку, поред других институција и привредника града Чачка, је подржао тим са циљем скупљања средстава и осталих ресурса за одлазак. Ово је јединствена прилика да, поред представљања стартап тима, Иновациони инкубатор, као и Факултет техничких наука али и Министарство науке, технолошког развоја и иновација буду представљени на међународном скупу великих размера. По повратку тима са сајма, предвиђен је даљи рад на раазвијању иновативних решења у оквиру Инкубатора.