Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Иновациони Форум 2024 - Министарство науке, технолошког развоја и иновација

18. 03. 2024

У периоду од 10. до 13. марта на Копаонику се одржала конференција под називом “YU INFO 2024”. Конференција је посвећена информационо-комуникационим технологијама, са акцентом на бизнис аспекте и иновације, у оквиру које су стручњаци из света науке допринели развијању бизнис и научне заједнице. У оквиру ове конференције, уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација, одржан је и “Иновациони форум” на ком су представљене теме које се тичу иновационе заједнице. Министарка др Јелена Беговић, је уводном речи поздравила присутне и промовисала програме подршке организацијама које пружају подршку у оквиру овог сектора. Након тога, остали говорници су представили важне теме и изазове са којима се иноватори сусрећу.

Током трајања Форума, представљени су и онлајн сервиси који су подржани од стране Министарства, као што су: е-наука, регистар субјеката иновационе делатности и слични. Централне теме конференције биле су: Вештачка интелигенција, Индустрија 4.0, Дигитализација у енергетици, Дигитализација у биомедицини. Овом приликом, чланови Иновационог Инкубатора су стекли додатна знања из поменутих области и повећали своје компетенције које су виталне за развој Инкубатора али и ставрање иновација.