Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет техничких наука учесник манифестације „Мали фестивал науке“

26. 03. 2024

У Горњем Милановцу је у Техничкој школи „Јован Жујовић“  у четвртак 21. марта  и петак 22. марта одржана осма по реду манифестација под називом „Мали фестивал науке“.
Факултет техничких наука у Чачку је, поред неколико других факултета, учествовао на том догађају који је био врло посећен од стране средњошколаца из региона као и млађих ученика основних и средњих школа који од малих ногу показују интересовање за електротехнику, информационе технологије, електронику, машинство, графику и друге научне области.
 
 
Техничка школа је, као организатор манифестације, представила све своје смерове и производе, а највише интересовања је изазвао контролер који се користи у индустрији за управљање производним процесом.
Образовање је најмоћније оружје које се може употребити да се промени свет, истичу у школи у Горњем Милановцу и изражавају наду да ће „Мали фестивал науке“ наредних година постати традиционални догађај који ће окупити још већи број учесника и посетилаца.