Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Посета Националном институту за технологију у Индији

31. 03. 2024

У периоду од 25. до 30. марта 2024. године, проф. др Данијела Милошевић, проф. др Владимир Младеновић и асистенти Катарина Карић и Катарина Митровић посетили су Институт за технологију „Dr B R Ambedkar National Institute of Technology Jalandhar“ у Индији, у оквиру билатералног пројекта „Adaptive methods for channel and RF front-end equalization in NOMA systems“.
 
 
 
Том приликом извршен је обилазак и радни састанци на Департману за електронику и телекомуникације и Центру за вештачку интелигенцију које су организовали професори Dr Asutosh Kar и Dr Arun Khosla. Одржана је презентација о истраживачким и научним активностима Катедре за информационе технологије и договорени даљи задаци у оквиру текућег билатералног пројекта. Поред тога, обављена је посета Инкубационом центру за свемирску технологију и Центру за обуку и запошљавање, где је извршена размена знања и разматране су нове могућности за будућу сарадњу са професором Dr Ajay Gupta. Извршена је радна посета ректорату приликом које је одржан састанак представника Факултета техничких наука у Чачку са ректором Dr Binod Kumar и деканима Националног института за технологију у Индији. Том приликом потписан је уговор о пословно-техничкој сарадњи чиме је ојачано партнерство Факултета техничких наука у Чачку и Националног института за технологију у Индији.