Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржана обука "Увод у инкубатор и иновациони екосистем"

2. 04. 2024

Прва у низ обука, креираних од стране Научно технолошког парка Чачак, под називом "Увод у инкубатор и иновациони екосистем" одржана је 29.03.2024. године у просторијама НТП-а Чачак, и представља значајан корак ка унапређењу стручности и оперативне ефикасности учесника. Ова иницијатива окупила је представнике три  иновациона инкубатора, као и делегације из стартап центара, чиме је наглашена ширина и дубина интересовања за развој иновација и предузетништва у региону.  
 
 
Међу учесницима су се истакли: Иновациони инкубатор Универзитета у Крагујевцу, Иновациони инкубатор Факултета техничких наука у Чачку, Иновациони инкубатор Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву,  ЦРИД Врњачка Бања, и  ИБЦ Златибор.  
 
Вођене радионице и предавање пружила је Снежана Селаковић, стручњак са богатим искуством у различитим аспектима иновационог екосистема. Њен допринос у обликовању и вођењу програма осигурао је квалитетну размену знања и искустава међу учесницима.  
 
Овај догађај представља прву у низу обука планираних с циљем подизања интерних капацитета чланова инкубатора. Наставак овог ангажмана очекује се као кључан фактор у јачању иновационих капацитета и подршци развоју стартап екосистема на локалном нивоу.