Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Дан отворених врата

4. 04. 2024

На Факултету техничких наука је 3. априла 2024. године организован Дан отворених врата за све будуће студенте, матуранте средњих школа из Чачка и региона. Ученици су имали прилику да се ближе упознају са условима студирања и активностима које их очекују у наредном периоду.
 
 
Професори, асистенти и сарадници Факултета техничких наука су на јасан и деци разумљив начин представили студијске програме за које се ученици могу определити на основним академским и струковним студијама. Приближене су им све добре стране студирања на факултету, упознали су се са делом наставног кадра, постављали су бројна питања на која су добили детаљне одговоре и информисали су се о студентском животу. За многе од њих био је то први непосредан контакт са професорима Факултета техничких наука и факултетским простором. 
 
 
У холу факултета су их дочекала расположена лица професора и студената који су млађе другаре упутили у све што их је интересовало на факултету и делили им промотивни материјал који ће им такође помоћи да се добро информишу и определе за наставак школовања у складу са својим афинитетима. 
Будући студенти су информисани о предностима студирања на најбројнијем факултету Универзитета у Крагујевцу, бесплатној припремној настави коју Факултет техничких наука већ традиционално организује, изврсној сарадњи са привредом и могућностима запослења након дипломирања, могућностима да развијају своја иновативна решења на факултету као и о мобилности студената.
 
 
Дан отворених врата су поред средњошколаца из Чачка и суседних места, посетили и ученици из Бајине Баште, Ариља, Краљева, Ушћа, са Таре и других територија, а био је присутан и будући студент пореклом из Русије.  
 
 
Матуранти су на факултету обишли амфитеатре, учионице и библиотеку, а по завршетку манифестације ученици који су дошли из других градова прошетали су студентским кампусом и ближе упознали околину.