Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Сајам запошљавања, пракси и стипендија

8. 04. 2024

Сајам запошљавања, пракси и стипендија у организацији Студентског парламента је традиционално одржан на Факултету техничких наука у Чачку 8.априла 2024.године. Реномиране домаће и стране компаније су се представиле студентима Факултета техничких наука и упознале их са могућностима обављања стручне праксе и запослења.
 
 
Председник студентског парламента Ђорђе Антић је рекао да  и ове године, као и претходних, постоји велико интересовање студената за праксу и посао. Истакао је да су компаније изузетно задовољне знањем и вештинама које поседују студенти Факултета техничких наука, имајући у виду да су неке од њих већ имале прилику да сарађују или запошљавају студенте и дипломце.
 
 
 „Циљ ове манифестације је припремање студената за будућност која их чека. Упознавање привредних субјеката и студената, мотивација да студенти почну раније да раде и да буду конкурентни у односу на друге је у данашње време од неизмерног значаја. Број заинтересованих студената се повећава, а они су већ и упознати са неким фирмама тако да долазе са конкретнијим питањима за потенцијалне послодавце“, каже Антић.
 
 
Ово је била добра прилика да се студенти детаљније упознају са различитим успешним компанијама, информишу се о њиховим програмима рада, условима за стицање њихових стипендија, праксе и условима запослења. Неке од компанија организовале су и кратка предавања како би студентима на практичним примерима приближиле своје пословање и позицију.