Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Тренинг „Корак по корак од полазника до тренера и вршњака-саветника“ одржан за студенте комшијских факултета

9. 04. 2024

 
Тродневни тренинг за оснаживање студената да развијају сопствену дигиталну и психолошку резилијентост, али и за њихово оспособљавање да пруже подршку другим студентима и да реализују тренинге за своје колеге, одржан је на нашем Факултету крајем марта и почетком априла. Програм обуке је развијан у оквиру ERASMUS+ пројекта ,,Оснаживање дигиталне и психолошке резилијентности студената путем вршњачког умрежавања у онлајн окружењу у кризним ситуацијама''. Полазници тренинга су били студенти Факултета техничких наука и Агрономског факултета, а тренинг су, поред чланова пројектног тима са ова два факултета, реализовале и студенткиње Анђелка Станишић и Драгана Перишић, припремане за котренерски рад на интернационалном тренингу одржаном почетком године. 
Први од три тренинга био је посвећен психолошкој резилијентности, менталној чврстини, благостању, суочавању са стресом и подршци. Одржан је 21. марта 2024. године.
 
 
Фотографије са А тренинга у Чачку (1,2,3)
 
Други тренинг био је посвећен дигиталној резилијентости, дигиталној сигурности и критичком приступу интернету, а одржан је у онлајн моду на Zoom платформи 29. марта. Поред студената групе у Чачку, у овој онлајн обуци истовремено су учествовали и студенти студијске групе Психологија, и са ФИЛУМ-а из Крагујевца.
 
 
Фотографија са Б тренинга (део учесника) (4)
 
Трећи тренинг је био посвећен развоју вештина хоризонталне вршњачке подржавајуће комуникације, границама контакта и правилима непрофесионалне психолошке подршке, као и успостављању мреже студентске подршке. Одржан је 4. априла, такође на Факултету.
 
 
Фотографије са Ц тренинга (5, 6, 7)
 
Полазници су учествовали у веома интензивним, интерактивним, колаборативним радионицама. Поред три дана тренинга, део обуке се реализује у оквиру е-курсева, тако да ће учесници стећи сертификат на 40 сати тренинга по програму „Корак по корак од тренираног до тренера и вршњака-саветника“ у оквиру DigiPsyRes пројекта и интернационалне универзитетске мреже подршке: https://studentresnet.kg.ac.rs/